قوانین کار هنگام تحصیل در کشور آلمان
قوانین کار هنگام تحصیل در کشور آلمان
چندان سختگیرانه نبوده و همین امر باعث شده تا کشور آلمان یکی از مقاصد برتر تحصیلی در جهان شناخته شده و هر ساله پذیرای هزاران دانشجوی بینالمللی باشد. کشور آلمان جزو کشورهایی است که مدارک معتبری را برای دانشجویان ارائه میدهد و فرصتهای شغلی زیادی را در کل دنیا برای او فراهم میکند. از دیگر مزایای تحصیل در این کشور، امکان کار همزمان با تحصیل است و به دانشجویان این فرصت را میدهد تا بخشی از هزینههای شخصی را تامین کنند. برای کار در آلمان، به ویژه برای دانشجویان بینالمللی، قوانین و شرایط خاصی وجود دارد و در ادامه مطلب به بررسی آنها خواهیم پرداخت.
بررسی قوانین کار هنگام تحصیل در کشور آلمان
طبق قوانین کار هنگام تحصیل در کشور آلمان، در قدم اول دانشجویان موظف هستند که ویزای تحصیلی معتبر را اخذ کنند. دانشجویان بدون اخذ کردن ویزای تحصیلی اجازه کار کردن را نخواهند داشت. البته در این قوانین درج شده که دانشجویان از کشورهای غیر اروپایی برای کار در حین تحصیل نیاز به کسب مجوز کار از سوی دولت آلمان را دارند.
دانشجویان بینالمللی که از کشورهای غیر از اتحادیه اروپا به آلمان آمدهاند، مجاز هستند حداکثر 120 روز کامل یا 240 روز نیمهوقت در سال کار کنند. به این نکته توجه کنید که این ساعات کاری شامل تعطیلات رسمی نمیشود. به علاوه، دانشجویان در طول ترمهای تحصیلی تا 20 ساعت در هفته اجازه کار کردن را دارند.
همانطور که اشاره کردیم برای کار دانشجویی در آلمان، دانشجویان مجوز کار دریافت میکنند. این مجوز به دانشجویان اجازه میدهد تا در مشاغل مشخصی مشغول به کار شوند. دانشجویانی که در دورههای زبان یا دورههای پیشنیاز ثبتنام کردهاند، اجازه کارکردن را نخواهد داشت، بنابراین قبل از تحصیل در این شرکت حتماً توانایی زبان خارجی خود را تقویت کنید.
انواع مشاغل دانشجویی در آلمان
طبق قوانین کار هنگام تحصیل در کشور آلمان، دانشجویان آلمانی در مشاغل مختلف مشغول به کار میشوند. از بهترین آنها میتوان به مشاغل دانشگاهی اشاره کرد. مثلاً دستیار پژوهشی شغلی است که در آن دانشجویان در پروژههای تحقیقاتی دانشگاهها شرکت کرده و تجربه عملی کسب میکنند. یا در شغل دستیار آموزشی، به عنوان دستیار در کلاسهای درسی و کارگاهها فعالیت میکنند. سوابق تحصیلی این شغلها اعتبار بیشتری داشته و فرصتهای شغلی بیشتری را برای دانشجویان ایجاد میکند
مشاغل پارهوقت مانند کار در رستورانها و کافهها یکی از مشاغل رایج برای دانشجویان خارجی است. دانشجویانی که علاقهمند به تعامل با کودکان هستند، میتوانند در شغل پرستار کودک فعالیت کنند. پرستار کودک یک شغل آسان بوده و در عین نگهداری کودک میتوانند مطالعات درسی را نیز انجام داده و درآمد خوبی نیز دارد. البته منعطفترین مشاغل در کشور آلمان، مشاغل آنلاین و غیر حضوری است.
دانشجویانی که مهارتهای زبان خارجی آنها بالا است در مشاغل نویسندگی یا مدیریت و پشتیبانی شبکههای اجتماعی مشغول به کار میشوند. پردرآمدترین شغل در کشور آلمان برنامهنویسی است. برنامه نویسی به دانشجویان کمک میکند تا در پروژههای فناوری اطلاعات مشغول به کار شوند.
نحوه پیدا کردن کار دانشجویی در کشور آلمان
قوانین کار هنگام تحصیل در کشور آلمان به گونهای است که دانشجویان مقیم این کشور بتوانند در یک مدت زمان کوتاهی شغل مناسب و با درآمد مکفی را پیدا کنند. بهترین روشها برای یافتن شغل مورد نظر شامل موارد زیر میشود:
- از مسئول دانشگاهها کمک بگیرید چون مسئولین دانشگاه با شرکتها و سازمانهای مختلفی در ارتباط بوده و میتوانند مشاغل مرتبط با رشته دانشگاهی را به شما پیشنهاد دهند.
- وب سایتهای کاریابی معتبر گزینه مناسبی برای دانشجویان مقیم هستند.
- روابط اجتماعی و عمومی خود را با افراد مختلف گسترش داده و از آنها بخواهید تا شغلهای مناسب و در خود را برای شما معرفی کنند.
قوانین مالیاتی برای دانشجویان شاغل در کشور آلمان
دانشجویانی که در کشورهای اروپایی و کشور آلمان کار میکنند، ملزم به پرداخت مالیات بر درآمد هستند. البته برای دریافت مالیات حد نصابی را در نظر گرفتند و میزان مالیات را بر اساس درآمد دانشجو تعیین میکنند. اگر درآمد سالانه دانشجو بیشتر از حد نصاب یعنی 520 یورو در ماه باشد، موظف به پرداخت مالیات سالانه خواهد بود. لازم به ذکر است که این مالیات به صورت خودکار از درآمد فرد کسر میشود.
مزایای کار دانشجویی در آلمان
برخی از رشتههای تحصیلی در کشور آلمان کاملاً تخصصی بوده و دانشجو برای ورود به بازار کار نیاز به سابقه تخصصی دارد. دورههای تخصصی در کشور آلمان هزینه بر است. ولی دانشجویان با داشتن کار دانشجویی در آلمان نه تنها هیچ هزینهای را پرداخت نمیکنند بلکه دستمزد دریافت کرده و در عین حال سابقه کاری خود را برای ورود به بازار کار آماده کنند.
از این رو توصیه میشود رشته تخصصی خود را مشخص کرده و مشاغلی را انتخاب کنید که مرتبط با این رشته بوده و بتوانید رزومه کاملتر را به شرکتهای بزرگ و معتبر ارسال کنید. دانشجویان با کار کردن در رشتههای مختلف مهارتهای جدیدی را کسب کرده و از این مهارتها در طول زندگی بهرهبرداری میکنند. البته کار دانشجویی میزان روابط اجتماعی و عمومی دانشجویان را با افراد مختلف جامعه را افزایش داده و باعث شناخته شدن دانشجو در شرکتها و سازمانهای مختلف خواهد شد.
نکات مهم برای انتخاب کار دانشجویی در آلمان
یکی از نکات مهمی که برای انتخاب کار دانشجویی در آلمان باید به آن توجه داشته باشید مدیریت زمان است. دانشجویان موظف هستند یک برنامهریزی دقیقی بین تحصیل و کار انجام داده و تعادل مناسب را برقرار کنند تا کار کردن در حین تحصیل لطمهای به درس خواندن آنها وارد نکند. در قدم دوم توصیه میکنیم با قوانین کار هنگام تحصیل در کشور آلمان آشنا شوند.
برای تعامل بهتر و افزایش فرصتهای شغلی حتماً مهارتهای زبانی خود را ارتقا دهید. تسلط به زبان آلمانی میتواند فرصتهای شغلی بیشتری را برای دانشجویان فراهم کند. از بهترین شغلها که نیاز به مهارت زبان خارجی دارد میتوان به بازاریابی اشاره کرد. این شغل نه تنها ساعت کاری منعطفی دارد بلکه درآمد آن به صورت درصدی است.
بهترین شهرهای آلمان برای کار همزمان با تحصیل
شرایط کار و تحصیل در بیشتر شهرهای آلمان بهصورت کلی مشابه است و تفاوت چندانی بین زندگی و کار در این شهرها وجود ندارد؛ اما برخی از شهرهای این کشور بهدلیل رونق اقتصادی بیشتر، برای کار دانشجویی بهتر هستند. بهترین شهرهای آلمان برای کار همزمان با تحصیل، برلین، مونیخ و اشتوتگارت هستند.
نتیجهگیری
کار دانشجویی در آلمان فرصتی عالی برای دانشجویانی از که وسع مالی مناسبی برای تحصیل در این کشور ندارند. آنها علاوه بر کسب تجربه و سابقه کاری میتوانند استقلال خود را حفظ کرده و هزینههای مربوط به تحصیل و زندگی را برطرف کنند. توصیه میکنیم قبل از آغاز تحصیل در این کشور حتماً با شرایط کار، قوانین کار هنگام تحصیل در کشور آلمان و … آشنا شده و اطلاعات تخصصیتری را به دست بیاورید. برای این منظور میتوانید با مشاوران و کارشناسان به صورت تلفنی یا آنلاین در تماس باشید تا شما را به خوبی راهنمایی کنند.