قوانین کار هنگام تحصیل در کشورهای اسکاندیناوی

قوانین کار هنگام تحصیل در کشورهای اسکاندیناوی

کشورهای اسکاندیناوی متشکل از سوئد، نروژ، دانمارک، فنلاند و ایسلند هستند. این کشورها جزو مقاصد محبوب برای تحصیل بین‌المللی شناخته می‌شوند. کشورهای اسکاندیناوی نه تنها آموزش‌های با کیفیت بالا را ارائه می‌دهند بلکه قوانین کار مناسبی برای دانشجویان بین‌المللی در حین تحصیل درآمد داشته باشند. همین انواع شده ا مورد توجه اکثر دانشجویان بین‌المللی قرار بگیرد. در این مقاله به بررسی قوانین کار هنگام تحصیل در کشورهای اسکاندیناوی خواهیم پرداخت و نکات مهم را برای دانشجویان بین‌المللی ارائه خواهیم کرد.

شرایط عمومی کار دانشجویی در کشورهای اسکاندیناوی

در اکثر کشورهای اسکاندیناوی، دانشجویان بین‌المللی اجازه کار حین تحصیل را دارند. دولتمندان این کشورها مجوزهایی را برای دانشجویان بین‌المللی صادر می‌کنند تا در حین تحصیل کار کرده و سابقه کاری لازم را برای ورود به بازار کار دریافت و در عین حال بخشی از هزینه‌های زندگی خود را تأمین کنند. به عنوان مثال، در سوئد، دانشجویان بین‌المللی اجازه دارند تا 20 ساعت در هفته کار کنند و در ایام تعطیلات تابستانی به صورت تمام وقت مشغول به کار می‌شوند.

طبق قوانین کار هنگام تحصیل در کشورهای اسکاندیناوی، تنوع شغلی زیادی در کشورهای اسکاندیناوی ایجاد شده و دانشجویان حق انتخاب بیشتری دارند. از کارهای خدماتی می‌توان به کار نیمه وقت در رستوران‌ها، فروشگاه‌ها، کتابخانه‌ها و سایر مراکز خدماتی اشاره کرد. البته اکثر دانشجویان بین‌المللی در زمینه‌های مرتبط با رشته تحصیلی خود نیز کار می‌کنند و این موضوع به آن‌ها کمک می‌کند تا تجربه عملی کسب کرده و رزومه خود را تقویت کنند.

قوانین کار هنگام تحصیل در کشورهای اسکاندیناوی

قوانین کار هنگام تحصیل در کشورهای اسکاندیناوی تقریباً در همه کشورها یکسان است فقط کمی در جزئیات فرق دارد. در کشور سوئد، دانشجویان بین‌المللی پس از دریافت ویزای تحصیلی، اجازه کار دارند. آن‌ها به مدت 20 ساعت در هفته کار نیمه وقت انجام می‌دهند. ولی در تعطیلات تابستانی آزاد بوده و اجازه دارم به صورت تمام وقت مشغول به کار شوند. در این کشور کارفرمایان موظفند شرایط کاری مناسبی را برای دانشجویان فراهم کرده و حقوق آن‌ها مطابق با استانداردهای قانونی پرداخت کنند.

در کشور نروژ ساعت کاری دانشجویان بین المللی همانند کشور سوئد است. البته در این کشور دانشجویان از قوانین مالیاتی نروژ آگاه بوده و مالیات‌های مربوطه را پرداخت می‌کنند. در کشور دانمارک مجوز کار دانشجویان به صورت خودکار با ویزای تحصیلی آن‌ها صادر می‌شود. قوانین کشور فنلاند کمی متفاوت است. مثلاً ساعت کاری آنها در هفته به ۲۵ ساعت افزایش یافته است و در صورتی که درآمد آنها به حد نصاب رسیده باشد وظیفه پرداخت مالیات بر درآمد را دارند. ولی در کشور ایسلند دانشجویان تنها اجازه کار کردن ۱۵ ساعت در هفته را دارند.

قوانین کار هنگام تحصیل در کشورهای اسکاندیناوی - دونا کالج مجارستان

در آمد کار نیمه وقت حین تحصیل در کشورهای اسکاندیناوی

برای درک موضوع برخی از کارهای نیمه وقت در این کشورها را به شما معرفی کرده و حدود درآمد آنها را می‌گوییم. طبق قوانین کار هنگام تحصیل در کشورهای اسکاندیناوی درآمدی که برای مشاغل پزشکی و رشته‌های سلامت در نظر گرفته‌اند، تقریباً ۷۵ هزار یورو است. تکنسین‌هایی که در قسمت راه‌اندازی، کارهای یدی و نصب لوازم الکتریکی کار می‌کنند برابر با ۳۶ هزار یورو دستمزد دریافت می‌کنند. محدوده دستمزد مهندسان عمران برابر با ۶۰ هزار یورو و خدمات اجتماعی نیز ۵۲ هزار یورو است. 

یکی از کارهای نیمه وقت محبوب برای دانشجویان بین‌المللی آی تی و انواع خدمات کامپیوتری در این کشور است چون ساعات کاری منعطف داشته و می‌توانند در طول هفته حداقل ساعات کاری را پر کنند. درآمد این مشاغل ۴۴ الی ۴۵ هزار یورو است. معلمان و افرادی که تدریس می‌کنند ۴۵ هزار یورو دستمزد دریافت می‌کنند. برخی از کارها نیز به صورت ساعتی محاسبه می‌شود مثلاً برای مشاغل خدمات خانگی مانند نظافت ساعتی ۲۰ الی ۳۰ هزار کرون است. ولی برای خدمات حرفه‌ای در مکان‌های عمومی مانند بانک مدارس و بیمارستان ۳۵ الی ۱۰۰ هزار کرون درآمد ر نظر گرفته‌اند.

هزینه زندگی دانشجویی در کشورهای اسکاندیناوی چقدر است؟

بهتر است دانشجویان قبل از آغاز تحصیل در کشورهای اسکاندیناوی علاوه بر آشنایی با قوانین کار هنگام تحصیل در کشورهای اسکاندیناوی با میزان هزینه‌های دانشجویی نیز آشنایی کافی داشته و مطمئن شوند که قدرت مالی برای تمکین آن را دارند. نوع زندگی در این کشورها متفاوت بوده و بر اساس نوع زندگی دانشجویان محدوده هزینه‌های آنها را ۷۰۰ تا ۱۲۰۰ یورو در ماه در نظر گرفته‌اند. اگر طبق ارز ایران حساب کنیم این مقدار برابر با ۵۰ الی ۱۲۰ میلیون تومان است.  

انواع کار دانشجویی در کشورهای اسکاندیناوی کدام اند؟

همانطور که اشاره کردیم تنوع کاری در این کشور بسیار بالا بوده و حداقل درآمد برخی از آنها را نیز به شما معرفی کردیم. از دیگر مشاغل نیمه وقت در کشورهای اسکاندیناوی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: 

  • شغل‌های بازاریابی ساعات کاری منعطف و درآمد بیشتری دارند. درآمد این شغل‌ها به صورت درصدی حساب شده از این رو دانشجویان بین‌المللی در این مشاغل درآمد خوبی کسب می‌کنند.
  • کار در محیط دانشگاه مانند دستیار پژوهشی دستیار آموزشی یا اپراتور کتابخانه از شغل‌های محبوب دانشجویان است چون مرتبط با رشته تخصصی آنها بوده و می‌توانند رزومه کاری بهتری داشته باشند. 
  • summer job یا کارهای تابستانی در فروشگاه‌ها و مراکز خدماتی از دیگر مشاغل نیمه وقت است که اکثر دانشجویان به راحتی می‌توانند در آنها مشغول به کار شوند. 

کلام آخر 

در این مقاله سعی کردیم قوانین کار هنگام تحصیل در کشورهای اسکاندیناوی را به طور کامل به شما توضیح داده و اطلاعات تخصصی را در اختیارتان قرار دهیم. برای یافتن مشاغل در حین تحصیل می‌توانید از روزنامه‌های معتبر کمک بگیرید در روزنامه‌ها آگهی‌های استخدام برای دانشجویان ثبت شده و اعتبار زیادی دارند. همچنین سایت‌های کاریابی در کشورهای اسکاندیناوی برای دانشجویان شغل‌های مرتبط را معرفی می‌کنند. البته دانشجویان از کارکنان دانشگاه نیز درخواست کنند تا آنها را به مراکز معتبر و شغل‌های مرتبط با رشته‌شان را ارجاع دهند. دانشجویان بین المللی موظف هستند با میزان هزینه‌های زندگی در این کشور و قوانین کار هنگام تحصیل در کشورهای اسکاندیناوی همچنین میزان مالیات بر درآمد آشنایی کافی داشته باشند. برای تحصیل و داشتن شغل بهتر مهارت‌های زبان آموزی نیز اهمیت دارد.